Kurumsal
"YAPARSA TAM YAPAR"

Bazı markalar vardır ki, tarih onları yazar. Asırlık geçmişi ile, sirkenin tarihine baktığınızda karşınıza çıkacak ilk isimdir Kemal Kükrer.

Sirkenin atası Kemal Kükrer’in, 1915 yılında evinin bodrum katında meşe agacından özel olarak yapılmış iki adet fıçıyla başlayan üzüm sirkesi serüveni, o küçük mahalleden taşıp bugün onlarca farklı ürünle uluslararası pazarlarda yerini almış dev bir marka olarak serüvenine devam etmektedir.

“Ya yapılmamışı yapar, ya da yapılmışın en iyisini...” vizyonu Kemal Kükrer’i yenilikçi ve dinamik yapısı ile konusunda Türkiye’nin en güvenilir markası haline getirmiştir. Kemal Kükrer doğal ve ağır mısır fermantasyonu yöntemi ile üzüm, elma ve diğer meyve sirkelerini üreten ilk ve tek marka olmasının yanı sıra, nar ekşisi, üzüm sirkesi ile turşu, ballı elma sirkesi ve vişne sirkesi, sarımsak sosu gibi ürünleri Türk halkının beğenisine sunan ilk markadır.

Yenilikçilik anlayışı ile kalite ve Ar-Ge çalışmalarını ön plana çıkararak bundan 13 yıl önce 1500 m2’lik tek fabrika ile yılda 3.000 ton ürün üreten Kemal Kükrer, 2013 yılında 3 fabrika ve 28.000 m2 alanda 50.000 ton kapasiteye ulaşmıştır.

30 ’u aşkın ülkeye yaptığı ihracat ile dış pazarda da kendine yer bulan Kemal Kükrer, tıpkı “Nar Ekşisi” lezzetini Türkiye’ye kazandırdığı gibi, yöresel lezzetleri kaliteli ürünler haline getirerek ulusal lezzetlere dönüştürme misyonunu da üstlenmiştir.

“Her üzüme bağını soran” meyve seçimi prosesinden başlayarak, üretimin her safhasında hassas kalite kontrol yöntemleri ile her zaman en iyinin peşinde olan Kemal Kükrer, geçmişi kadar başarılı bir geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir.