Kuru Patlıcan Dolması

MALZEMELER

1 su bardağı bulgur
300 gram kuzu eti
2 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
1 adet kuru soğan
1/4 bağ maydanoz
4 yemek kaşığı Kemal Kükrer organik nar ekşisi
3 diş sarımsak
tuz
karabiber
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı pul biber ekleyip güzelce karıştırıyoruz.

Kaynayan suya 20-35 adet kuru patlıcanları koyup 3-5 dakika haşlıyoruz.
hazırladığımız içi patlıcanlara doldurup tencereye diziyoruz.3 yemek kaşığı Kemal Kükrer organik nar ekşisi ve dolmaların üzerini kapatacak kadar sıcak su koyup üzerine bir kase yerleştiriyoruz ve 30-35 dakika pişiriyoruz.

Türkiye’de kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarımızla ürettiğimiz hazır çorba, bulyon, harç, puding, sirke, turşu ve soslarımızla Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasındayız.

DETAYLI BİLGİ

EAT WELL, LIVE WELL

Türkiye’de kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarımızla ürettiğimiz hazır çorba, bulyon, harç, puding, sirke, turşu ve soslarımızla Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasındayız.

DETAYLI BİLGİ