Çiğ Börek Tarifi

MALZEMELER

Hamuru için;

  • 2.5 su bardağı un
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Üzüm Sirkesi
  • 1 su bardağı su

İç harcı için;

  • 1 adet incecik kıyılmış kuru soğan
  • Tuz
  • 300 gram kıyma
  • Pul biber
  • Karabiber

 

Püf noktası; Sirke hamurumuzun kıyır kıyır olmasını sağlayacak

 

Hazırlanışı;

Hamur için; Unu tezgaha döküp ortasını havuz gibi açıyoruz.

Tuz, üzüm sirkesi ve suyu yavaş yavaş ilave edip çatal yardımıyla yoğurduktan sonra hamurumuzu 30 dakika dinlendiriyoruz.

İç harç için; Soğanları tuzla güzelce ovuyoruz.

Kıyma, pul biber, karabiber ekleyip yoğuruyoruz.

Dinlenmiş olan hamurumuzu 12 eşit parçaya bölüyoruz.

Bezeleri yuvarlayıp unladığımız tezgaha koyuyoruz.

Bezeyi incecik açıp içerisine harcımızdan ekleyip ikiye katlıyoruz.

We continue to grow with our investments since 2011 when we were established. We are among the most important food producers of Turkey with instant soups, broths, mixed ingredients, pudding, vinegar, pickles and sauces that we offer under Bizim Mutfak and Kemal Kükrer brands.

READ MORE

EAT WELL, LIVE WELL

We continue to grow with our investments since 2011 when we were established. We are among the most important food producers of Turkey with instant soups, broths, mixed ingredients, pudding, vinegar, pickles and sauces that we offer under Bizim Mutfak and Kemal Kükrer brands.

READ MORE