Acı Soslu Sarımsaklı Ekmek Tarifi | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Ara Sıcaklar & Atıştırmalıklar

Acı Soslu Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Malzemeler

Hamur için

  • 420 gr (3 sb) un
  • 240 ml (1 sb) ılık süt
  • 8 gr (1yk) aktif kuru maya
  • 30 gr (2 yk) toz şeker
  • 45 gr (3 yk) oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 yumurta sarısı
  • 12 gr (1 tk) tuz

İçi ve üstü için

  • 1 baş sarımsak
  • 3 yk zeytinyağı
  • 3 yk oda sıcaklığında tereyağı
  • 3 yk ince kıyılmış maydanoz
  • 1 sb rende mozarella peyniri
  • 1 yumurta sarısı + 1 yk su
  • Kemal Kükrer Biber Parçacıklı Acı Biber Sosu

Tarifin Hikayesi

Acı ve sarımsağın nefis uyumunu sofraya taşımak isteyenler için Acı Soslu Sarımsaklı Ekmek. Dışı çıtır, içi yumuşacık bu özel ekmek, fırından çıktığında mis gibi kokusuyla herkesi kendine çekiyor. Sarımsağın aroması ve mozarellanın eriyen lezzeti, Kemal Kükrer Biber Parçacıklı Acı Biber Sosu ile buluşarak damakta iz bırakan yoğun bir tat sunuyor. Hem atıştırmalık hem de sofraların yıldızı olmaya aday bu tarif, acı severlerin favorisi olacak.

Yapılışı

  • Sarımsağı zeytinyağıyla birlikte fırın kabına alıp üstünü folyoyla örtüyoruz. 180 derece fanlı fırında 1 saat piştikten sonra içini çıkarıp maydanozla ve tereyağıyla karıştırıyoruz.
  • Hamur için maya, süt ve şekeri karıştırıyoruz. Un, yumurta sarıları, tereyağı ve en son tuz ekleyip 7-8 dk yoğuruyoruz. 1 saat oda sıcaklığında mayalandıktan sonra tezgahta açıyoruz. İçine sarımsaklı karışımı yayıp mozarella peynirini döküyoruz. Rulo şeklinde sarıp keskin bir iple 4 parçaya bölüyoruz
  • Fırın kabına yerleştirip 30-45 dk daha mayalandırıyoruz. Yumurta ve suyu karıştırıp fırçayla üstüne sürdükten sonra 180c önceden ısıtılmış fanlı fırında kızarana kadar ortalama 30-40dk arası pişiriyoruz. Çıkınca üstüne ekstra tereyağı sürüp Kemal Kükrer Biber Parçacıklı Acı Biber Sosu döküyoruz. Taze kekikle süsleyebilirsiniz.
Kaç Kişilik4 Kişilik
Hazırlık Süresi120 Dk
Pişirme Süresi40 Dk
Zorluk SeviyesiOrta

Benzer Tarifler