Kurban Bayramı’na Özel, Geleneksel Etli Yemek Tarifleri | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Blog

Kurban Bayramı’na Özel, Geleneksel Etli Yemek Tarifleri

Bayram; sadece bir kutlama değil, aynı zamanda paylaşmanın, bir araya gelmenin ve bereketin sofralara yansıdığı en özel zamanlardan biridir. Kurban Bayramı’nda, sevdiklerinizle oturduğunuz sofraları geleneksel lezzetlerle donatmak isterseniz, doğru yerdesiniz. Kemal Kükrer’in geleneksel yöntemlerle üretilmiş ürünleriyle lezzetini katlayabileceğiniz etli yemek tarifleri, bayram sofralarınızda damaklarda iz bırakmaya aday!

Soya Soslu Ton Balıklı Makarna

Kurban Eti Kavurma Tarifi

Kurban Bayramı’nda akla ilk gelen lezzetlerden biri hiç kuşkusuz kavurma tarifidir. Eğer siz de bayram sabahı mis gibi kavurma kokusuyla sofranızı taçlandırmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz!

Kavurma Tarifi Malzemeleri Nedir?

Kavurma Nasıl Hazırlanır?

Öncelikle geniş bir tencereye ince doğradığınız kuyruk yağını alın ve orta ateşte kavurmaya başlayın. Yağ erimeye başladığında, önceden kuşbaşı doğradığınız kuzu etlerini tencereye ekleyin. Etler suyunu saldığı sırada Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi’ni ekleyin. Böylece etin yumuşaklığı artarak daha lezzetli bir hale gelecektir. Etleri suyunu çekene ve rengi kahverengine dönene kadar yüksek ateşte kavurmaya devam edin. Bu aşamada ara ara karıştırmayı unutmayın ki etler eşit şekilde pişsin. Etler iyice yumuşayıp kavrulduğunda damak zevkinize göre tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyebilirsiniz. Kavurmayı ocaktan aldıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika kadar dinlendirin.

Soya Soslu Ton Balıklı Makarna

Düdüklüde Etli Nohut Tarifi

Geleneksel lezzetiyle bayram sofralarınızı taçlandırmaya aday etli nohut tarifini denemeye hazır mısınız?

Düdüklüde Etli Nohut Tarifi Malzemeleri Nedir?

Düdüklüde Etli Nohut Nasıl Hazırlanır?

3 dal zahter kekiğini ince ince doğrayın. Geniş bir kaseye alın; üzerine 3 yemek kaşığı Kemal Kükrer Organik Elma Sirkesi, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Kuşbaşı etlerinizi bu karışıma ekleyip en az 20 dakika marine edin. Nohutları 3 su bardağı suyla düdüklü tencerede, kısık ateşte 8 dakika haşlayın. Haşlanan nohutları bir süzgece alın. Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını ısıtın, marine edilmiş eti kavurun ve kenara alın. Soğan ve sarımsağı kavurun. Üzerine etleri ekleyin. Biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber, kimyon ve kişnişle tatlandırın. Haşlanmış nohutları ve 1,5 su bardağı sıcak suyu da ekleyerek düdüklüde, 13 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Benzer Blog İçerikleri