Etli Roka Salatası | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tarifler

Etli Roka Salatası

Malzemeler

  • 3 parça bonfile et
  • 1 demet roka
  • 1 tane kırmızı soğan
  • 7-8 tane çeri domates
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kekik
  • Limon
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Kemal Kükrer Nar Ekşisi

Kullanılan Ürünler

Yapılışı

Bonfile etleri şeritler halinde kesin. Zeytinyağı, karabiber, kekik ve tuzu karıştırıp ete yedirin. Marine edilen eti 1 saat dinlendirin. Dinlenen eti bir tavada kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Rokayı bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Çeri domatesleri ikiye kesin. Kırmızı soğanı soyup halka şeklinde doğrayın. Salata kasesine roka, domates ve soğanı alın. Üzerine pişen et dilimlerini yerleştirin. Zeytinyağı, limon, tuz ve Kemal Kükrer Nar Ekşisi’ni salatanın üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.

Benzer Tarifler