Lutenitsa Sos Tarifi
Anasayfa » Tarifler » Lutenitsa Sos Tarifi
Malzemeler
- 6 adet kapya biber
- 4 adet patlıcan
- 8 adet domates
- 2 adet havuç
- 5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi
Yapılışı
- Kapya biber ve patlıcanlar üzerlerinde küçük delikler açılarak 220 derece fırında 20-25 dakika közlenir ve kabukları soyulur.
- Domates ve havuçların kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranarak bir tencereye alınır.
- Domatesler suyunu salıp havuçlar yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak pişirilir.
- Domatesler istenen kıvama geldiğinde sarımsak, közlenmiş patlıcan ve kapya biberler ilave edilir.
- Karışım pürüzsüz kıvama gelene dek el blenderından geçirilir.
- Hazırlanan sosa zeytinyağı, tuz, karabiber ve Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi ilave edilerek 10 dakika daha kaynatılır.
- Sürülebilir kıvama geldiğinde ister ılık ister soğutularak servis edilir. Afiyet olsun.
Benzer Tarifler