Lutenitsa Sos Tarifi | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Ara Sıcaklar & Atıştırmalıklar

Lutenitsa Sos Tarifi

Malzemeler

  • 6 adet kapya biber
  • 4 adet patlıcan
  • 8 adet domates
  • 2 adet havuç
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi

Kullanılan Ürünler

Yapılışı

  • Kapya biber ve patlıcanlar üzerlerinde küçük delikler açılarak 220 derece fırında 20-25 dakika közlenir ve kabukları soyulur.
  • Domates ve havuçların kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranarak bir tencereye alınır.
  • Domatesler suyunu salıp havuçlar yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak pişirilir.
  • Domatesler istenen kıvama geldiğinde sarımsak, közlenmiş patlıcan ve kapya biberler ilave edilir.
  • Karışım pürüzsüz kıvama gelene dek el blenderından geçirilir.
  • Hazırlanan sosa zeytinyağı, tuz, karabiber ve Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi ilave edilerek 10 dakika daha kaynatılır.
  • Sürülebilir kıvama geldiğinde ister ılık ister soğutularak servis edilir. Afiyet olsun.

Benzer Tarifler