Nar Ekşili Kuru Biber Dolması | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tarifler

Şef Ekin Eylem Ulaş’tan Nar Ekşili Kuru Biber Dolması

Malzemeler

  • 220 adet kuru biber
  • 250 gr dana kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı Kemal Kükrer Nar Ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sosu

Kullanılan Ürünler

Yapılışı

Nar Ekşili Kuru Biber Dolması Yapılışı

  • Kuru biberleri yaklaşık 10 dakika haşlayıp süzülmeye alın.
  • Yoğurt hariç tüm ürünleri kullanarak bir iç harcı elde edin.
  • Sonra biberleri bu harç ile doldurun.
  • Minik ve yırtılmış olan biberleri tencerenin dibine dizin ve üstlerine de ağızlarını sıkıca kapattığınız dolmaları yerleştirin.
  • Salçalı ve Kemal Kükrer Nar Ekşili bir sos hazırlayıp dolmaların üstüne çıkacak kadar dökün.
  • Dolmalar piştikten sonra Kemal Kükrer Sarımsak Sos’la hazırladığınız yoğurt ile servis edin.
  • Nar Ekşili Kuru Biber Dolması hazır. Afiyet olsun.

Tüm Tariflerimizi görmek için tıklayınız.

Benzer Tarifler