Sandaloz Sakızlı Hibiskus Şerbeti
Anasayfa » Tarifler » Sandaloz Sakızlı Hibiskus Şerbeti
Malzemeler
- 4 yemek kaşığı hibiskus
- 2 yemek kaşığı melisa
- 1 adet kabuk tarçın
- 6-7 adet karanfil
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1.5 litre kaynar su
- 3 yemek kaşığı Kemal Kükrer Sandaloz Sakızlı Elma Sirkesi
Yapılışı
- Kaynamakta olan suyun içerisine hibiskus, melisa, kabuk tarçın ve karanfili ekleyerek 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın.
- Şerbetin içerisinden kabuk tarçını çıkartarak şeker ve Kemal Kükrer Sandaloz Sakızlı Elma Sirkesi’ni ekleyin.
- Hafifçe karıştırarak şekerin erimesini sağlayın ve kapağını kapatarak 20 dakika demlendirin.
- Demlenen şerbeti süzerek bir sürahiye alın ve buzdolabına soğutun.
- Tercihen buz ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.
Benzer Tarifler