Şef Ekin Eylem Ulaş’tan Tavuk Fette
Anasayfa » Tarifler » Tavuk Fette
Malzemeler
- 1 adet tavuk but
- 3-4 dilim Ramazan pidesi
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tahin
- 200 gr tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 4-5 dal maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sos ile
Yapılışı
Tavuk Fette Yapılışı
- Kemal Kükrer Sarımsak Sosu, yoğurt, tahin ve kimyon ile bir sos hazırlayın.
- Bir yandan tavuğu haşlayıp didikleyin, içine haşlanmış nohutları ve baharatları ekleyin.
- Elinizde kalan pideleri küp küp doğrayıp tereyağı ve Kemal Kükrer Sarımsak Sos ile kavurun.
- Geniş bir tabağa pideleri yerleştirin.
- İlk başta hazırladığınız sosu üzerine dökün.
- Soslu pidelerin üzerine nohut ve tavuk karışımını tepeleme şekilde koyun.
- Son olarak biberli yağ kızdırıp üzerinde gezdirin ve maydanozla süsleyin.
- Tavuk Fette hazır. Afiyet olsun.
- Not: Arap Mutfağı’na özgü bir yemek olan bu tarif tam bir Ramazan yemeğidir. Bir o kadar da pratik olan bu tarifle elinizde kalan ramazan pidelerini de değerlendirebilirsiniz.
Tüm Tariflerimizi görmek için tıklayınız.
Benzer Tarifler