Yazın Viral Tatlısı Limon Brüle Tarifi | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tatlılar

Yazın Viral Tatlısı Limon Brüle Tarifi

Malzemeler

  • 4-5 adet limon
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 limonun rendesi
  • 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Yudumluk Sandaloz Sakızlı Sirke
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 3 su bardağı süt

Kullanılan Ürünler

Tarifin Hikayesi

Tatlı krizlerine hafif ama etkileyici bir çözüm: Limon Brüle! Ferahlatıcı limon tadı, sütün yumuşaklığı ve üzerindeki karamelize dokuyla buluşuyor. Kemal Kükrer Yudumluk Sandaloz Sakızlı Sirke’nin fark yaratan tadıyla sofralarınıza şıklık ve lezzet katmaya hazır. Limon kabukları içinde sunulan bu hafif tatlı, hem sunumuyla göz alıyor hem de damağınızda unutulmaz bir iz bırakıyor. Üstelik hazırlanışı da oldukça pratik. Serin bir lezzet arayanlar için ideal bir seçenek olan limon brüle, özel günlerinize ve davet sofralarınıza zarif bir tat katacak.

Yapılışı

  1. Limonları yatay şekilde yarıya kesip, içini boşaltın.
  2. İçini çıkardığınız limonların suyunu süzün.
  3. Ayrı bir kasede yumurta sarısı, şekeri ve sütü çırpın.
  4. Uygun bir kasede Kemal Kükrer Yudumluk Sandaloz Sakızlı Sirke’yi, limon suyunu ve limon rendesini çırpın.
  5. Ayrı bir tencerede sütü ısıtın. Isıttığınız sütten bir kepçe yumurtalı karışıma ekleyip, temperleyin.
  6. Sonrasında kalan karışımın hepsini süte ekleyip, yavaş yavaş karıştırın.
  7. Kıvam alan karışımı limon kabuklarına döküp, dolapta soğuması için en az 2 saat dinlendirin.
  8. Dinlenen tatlının üzerine toz şeker serpip, pürmüzle yakın. Afiyet olsun.
Kaç Kişilik4-6
Hazırlık Süresi35 Dk
Pişirme Süresi-
Zorluk SeviyesiKolay

Benzer Tarifler