Turşulu Buz Küpleri Tarifi | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

İçecekler & Çaylar

Turşulu Buz Küpleri Tarifi

Malzemeler

  • 4–5 adet Kemal Kükrer Kornişon Turşu
  • 500ml turşu suyu
  • 500ml içme suyu
  • 6 yaprak taze nane
  • Buz kalıbı

Tarifin Hikayesi

Sıradan buz küplerine lezzet katmak ister misiniz? Turşulu Buz Küpleri tam da bunun için yaratıldı! Ferah nane yapraklarıyla birleşen Kemal Kükrer Kornişon Turşu ve turşu suyunun farklı aroması, içeceklerinize sıra dışı bir dokunuş kazandırıyor. Yaz sıcağında hem serinletici hem de damakta iz bırakan bu küçük küpler, sofralara keyifli bir sürpriz oluyor.

Yapılışı

  • Kornişon turşuları çok ince olacak şekilde dilimleyip, küp küp doğrayın.
  • Uygun bir sürahide turşu suyu ve içme suyunu birleştirip, karıştırın.
  • Buz kalıbına sırasıyla turşu suyu karışımını, ardından 1 tatlı kaşığı doğranmış kornişon turşuyu ekleyin.
  • En son her bir buz küpüne 1 adet nane yaprağı ekleyip buzlukta 4-5 saat dondurun.
  • İçeceklerinizi aromalandırmak için kullanabilirsiniz.
Kaç Kişilik6
Hazırlık Süresi10 Dk
Pişirme Süresi-
Zorluk SeviyesiKolay

Benzer Tarifler