Lahmacunun en minik, en lezzetli haliyle tanışmaya hazır mısınız? Çıtır çıtır kolay lahmacun, incecik hamuru ve bol malzemeli harcıyla sofralarınızı şenlendirecek. Özellikle iç harcına eklenen Kemal Kükrer Parçacıklı Acı Sos, bu tarifin lezzetini bambaşka bir seviyeye taşıyor.. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu çıtır çıtır kolay lahmacun, özellikle özel gün sofraları ve ani misafirler için kurtarıcı bir seçenek. Siz de fırından çıkan mis gibi kokular eşliğinde, ev yapımı çıtır çıtır kolay lahmacun keyfini yaşamak isterseniz bu tarifi hemen deneyin.
Un, su, tuz ve şekeri karıştırarak kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
İç harcı için; soğanı, biberleri, domatesi, domates püresini, maydanozu, Kemal Kükrer Parçacıklı Acı Sos‘u ve baharatları blender’dan geçirin.
Uygun bir kaba kıymayı alarak, üzerine blender’da çektiğiniz karışımı ekleyin ve yoğurun.
Yoğurduğunuz karışımı dolapta yarım saat kadar bekletin.
Hamuru küçük bezelere ayırıp, unla beraber açın.
Açtığınız hamura hazırladığınız harçtan 2 yemek kaşığı kadar ekleyip parmaklarınızla dağıtın.
Fındık lahmacunları fırın tepsisine alıp 200 derece fırında 10-15 dk kadar pişirin. Afiyet olsun.