Çıtır Turşu Tarifi | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Turşu Tarifleri

Çıtır Turşu Tarifi

Malzemeler

  • 6-7 adet küp küp kesilmiş Kemal Kükrer Kornişon Turşu
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Ayçiçek yağı
  • 1/2 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı panko
  • Doğranmış maydanozÜzeri için:
  • Kemal Kükrer Acı Biber Sosu

Tarifin Hikayesi

Atıştırmalık keyfini bambaşka bir seviyeye taşıyan Çıtır Turşu Topları, lezzetiyle fark yaratıyor. 🥒

Kemal Kükrer Kornişon Turşu’nun belirgin ekşiliği, çıtır kaplamanın altındaki kremamsı iç harçla buluşuyor. Dışı altın gibi kızarmış, içi sürpriz dolu… Sofrada paylaşmaya kıyılamayacak kadar özel.

Yapılışı

  • Uygun bir kesme tahtasında, Kemal Kükrer Kornişon Turşusu’nu küp küp doğrayın.
  • Karıştırma kabında, haşlanmış patatesleri ezin.
  • Ardından sırasıyla; rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, baharatlar ve galeta ununu ekleyip yoğurun.
  • Karışımı top haline getirip, pankoya bulayın.
  • Hazırlamış olduğunuz çıtır turşu toplarını, ayçiçek yağında altın sarısı olana kadar kızartın.
  • Çıtır turşu toplarına doğranmış maydanoz serpip, Kemal Kükrer Acı Biber Sosuna bandırıp tüketebilirsiniz. Afiyet Olsun.
Kaç Kişilik3-4
Hazırlık Süresi10 Dk
Pişirme Süresi30 Dk
Zorluk SeviyesiKolay

Benzer Tarifler