Dip Sos Tarifi | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Ara Sıcaklar & Atıştırmalıklar

Dip Sos Tarifi

Malzemeler

  • 3-4 adet Kemal Kükrer Kornişon Turşu
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1/2 limon rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 dal fesleğen
  • Tatlı toz biber
  • Kekik
  • TuzÜzeri için:
  • Ceviz
  • Dereotu

Tarifin Hikayesi

Atıştırmalıkları sıradanlıktan kurtaran o tarif: Kornişon Turşulu Dip Sos. 😋

Kemal Kükrer Kornişon Turşusu’nun canlı ekşiliği, yoğurt ve mayonezin dengesiyle birleşerek, cipslerden sebze çubuklarına kadar her lokmayı tamamlıyor.

Her daldırışta taze, keskin ve alışkanlık yaratan bir tat. Sofrada küçük ama etkisi büyük bir detay.

Yapılışı

  • Uygun bir zeminde Kemal Kükrer Kornişon Turşusu’nu küp küp, fesleğeni ince ince kıyın.
  • Tüm malzemeleri homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • En son üzerine dövülmüş ceviz ve kıyılmış dereotu ilave edip servis edebilirsiniz.
  • Cips, kızartma gibi yiyeceklerle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaç Kişilik2-3
Hazırlık Süresi5 Dk
Pişirme Süresi-
Zorluk SeviyesiKolay

Benzer Tarifler