Ramazan’da Bir Şef Gibi Hazırla – Tavuk Adana
Anasayfa » Tarifler » Ramazan’da Bir Şef Gibi Hazırla – Tavuk Adana
Malzemeler
- 400 gram tavuk kıyması
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 3-4 dal maydanoz
- Yarım çay bardağı Kemal Kükrer Gurme Üzüm Sirkesi
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer Acı Sos
Kızartmak için:
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı
- Tavuk kıymasını galeta unu, doğranmış soğan, sarımsak, kapya biber ve maydanozu ekleyerek yoğurun.
- Baharatları ve Kemal Kükrer Acı Sos’u ekleyerek son kez yoğurun, kebap harcını elinizle sıkarak şişlere sabitleyin.
- Uygun bir tavaya yağı ekleyip kızmasını bekleyin.
- Ardından kebapları pişene kadar kızartın. Afiyet olsun.
Benzer Tarifler