Ramazan'da Bir Şef Gibi Hazırla - Tavuk Adana | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tarifler

Ramazan’da Bir Şef Gibi Hazırla – Tavuk Adana

Malzemeler

  • 400 gram tavuk kıyması
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 3-4 dal maydanoz
  • Yarım çay bardağı Kemal Kükrer Gurme Üzüm Sirkesi
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer Acı Sos

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

 

Yapılışı

  • Tavuk kıymasını galeta unu, doğranmış soğan, sarımsak, kapya biber ve maydanozu ekleyerek yoğurun.
  • Baharatları ve Kemal Kükrer Acı Sos’u ekleyerek son kez yoğurun, kebap harcını elinizle sıkarak şişlere sabitleyin.
  • Uygun bir tavaya yağı ekleyip kızmasını bekleyin.
  • Ardından kebapları pişene kadar kızartın. Afiyet olsun.

Benzer Tarifler