Sirke jelleri, hem sunumuyla şaşırtıyor hem de farklı lezzet arayanlara hitap ediyor. Kemal Kükrer Yudumluk Dört Hırsız Sirkesi’nin kendine has lezzetiyle hazırlanan bu minik küpler, mutfakta fark yaratmak isteyenler için birebir.
Yapılışı
Uygun bir tencereye Kemal Kükrer Yudumluk Dört Hırsız Sirkesi, su, şeker ve tuzu alın. Karışımı iyice karıştırın.
Jelatin tozunu ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
Karışımı orta ateşte sürekli karıştırarak 2–3 dakika kaynatın.
Ocaktan aldıktan sonra karışımı bir buz kalıbına dökün.
Buzlukta en az 3 saat bekletin, ardından kalıptan çıkarın.
Jel küpleri doğrudan tüketebilir veya çeşitli tariflerde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.